Крем супа от гъби

Дата: 23.04.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г гъби
2 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. царевично брашно
30-40 г краве масло
2 кубчета пилешки бульон
1 глава лук
1 дафинов лист
1 щипка естрагон
по 4-5 стръка копър и магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от гъбиЛукът се нарязва наситно и се задушава в маслото на силен огън.
2
Крем супа от гъби 2Гъбите се нарязват на филии и се прибавят към лука, след което 2-3 гъби се отделят, за да се използват за декорирането на супата.
3
Крем супа от гъби 3Добавят се царевичното брашно и разтворените в 700 мл вряла вода кубчета бульон.
4
Крем супа от гъби 4Подправя се със сол и дафинов лист и се оставя да ври около 20 минути, след което дафиновият лист се отстранява.
5
Крем супа от гъби 5Супата се пасира, като се сипват прясното мляко, естрагонът и нарязаните наситно магданоз и копър. Вари се още 5 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2017
Вкусно и лесно
7.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2017
Аз я сготвих без бульон. Не искам и у дома да се тъпчем с мононатриев глутамат. Вместо мляко добавих готварска сметана, накрая настъргах в купите пармезан. Страхотно!!!
6.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2015
При наличието на два пилешки бульона, добавянето на сол се обезсмисля , поне за нашия вкус. Много вкусна супа! Браво!
5.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2015
Аз също смених царевичното брашно с препечено бяло, не защото не го харесвам, а просто нямах такова в къщи. Добавих препеченото брашно размито с малко прясно мляко накрая след като пасирах супата с пасатора направо в тенджерката и доварих още 4-5 минутки. Сервирах с лъжичка заквасена сметана, защото много я обичам. Страхотна супа се получи.
4.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2015
много хубава супа се получи, само че аз добавих още вода, защото ми стана много гъста.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
Snejanka Angelova се регистрира в сайта.
Свилена Стойчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта