Крем супа от гъби

Дата: 23.04.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г гъби
2 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. царевично брашно
30-40 г краве масло
2 кубчета пилешки бульон
1 глава лук
1 дафинов лист
1 щипка естрагон
по 4-5 стръка копър и магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от гъбиЛукът се нарязва наситно и се задушава в маслото на силен огън.
2
Крем супа от гъби 2Гъбите се нарязват на филии и се прибавят към лука, след което 2-3 гъби се отделят, за да се използват за декорирането на супата.
3
Крем супа от гъби 3Добавят се царевичното брашно и разтворените в 700 мл вряла вода кубчета бульон.
4
Крем супа от гъби 4Подправя се със сол и дафинов лист и се оставя да ври около 20 минути, след което дафиновият лист се отстранява.
5
Крем супа от гъби 5Супата се пасира, като се сипват прясното мляко, естрагонът и нарязаните наситно магданоз и копър. Вари се още 5 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2019
Прекрасна!
10.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2018
Много вкусно!!
9.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2018
много вкусна!
8.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2017
Вкусно и лесно
7.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2017
Аз я сготвих без бульон. Не искам и у дома да се тъпчем с мононатриев глутамат. Вместо мляко добавих готварска сметана, накрая настъргах в купите пармезан. Страхотно!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
AnnieB се регистрира в сайта.
Милена Йовчева се регистрира в сайта.
Ivelin Zlatanov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта