Дакос

Таверна "Стаматополус"
Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2005
Дакос
 
Необходими продукти:
200 г сирене
2 домата
1/2 краставица
2 филии пълнозърнест хляб
8 с. л. зехтин
1 щипка риган


Начин на приготвяне:
1
Дакос
Хлябът се поставя в дълбока чиния, намокря се с вода, за да омекне, и се полива със зехтин.
2
Дакос 2
Единият домат се разрязва на две и се настъргва на ситно ренде. Прехвърля се в купа, добавя се зехтинът, посолява се и се нанася върху филиите хляб. Отгоре се натрошава сиренето.
3
Дакос 3
Вторият домат се нарязва на резени, а краставицата се реже по диагонал на колелца, които се разполовяват. Салатата се украсява, като зеленчуците се аранжират във формата на слънце. Поръсва се с риган, полива се със зехтин и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: