Десерт "Алафрангите"

Дата: 27.03.2004
Източник: Бон Апети
Десерт
 
Необходими продукти:
3 белтъка
3 топки сладолед
1 пандишпанова платка
4–5 ч. л. захар
плодов микс
топинг от карамел или плодово сладко
 

Начин на приготвяне:
1
Десерт Белтъците и захарта се разбиват на сняг.
2
Десерт Пандишпанът се нарязва на 4 триъгълници със страна 10 см. Единият триъгълник се поставя в чиния, в центъра му се слага топка сладолед, полива се с топинга и се поръсва с плодовете от плодовия микс. Останалите платки се повдигат отстрани така, че да затворят сладоледа и да се получи пирамида.
3
Десерт Разбитият белтък се шприцова със сладкарски пош върху пирамидата. На върха на пирамидата се забожда половин черупка яйце. Пече се в предварително загрята фурна до температура 220–230 градуса около 1 минута.
4
Десерт В черупката на изпечения вече десерт се налива коняк, гарнира се с резени плодове и при сервиране алкохолът в черупката се запалва.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта