Десерт "Алафрангите"

Дата: 27.03.2004
Източник: Бон Апети
Десерт
 
Необходими продукти:
3 белтъка
3 топки сладолед
1 пандишпанова платка
4–5 ч. л. захар
плодов микс
топинг от карамел или плодово сладко
 

Начин на приготвяне:
1
Десерт Белтъците и захарта се разбиват на сняг.
2
Десерт Пандишпанът се нарязва на 4 триъгълници със страна 10 см. Единият триъгълник се поставя в чиния, в центъра му се слага топка сладолед, полива се с топинга и се поръсва с плодовете от плодовия микс. Останалите платки се повдигат отстрани така, че да затворят сладоледа и да се получи пирамида.
3
Десерт Разбитият белтък се шприцова със сладкарски пош върху пирамидата. На върха на пирамидата се забожда половин черупка яйце. Пече се в предварително загрята фурна до температура 220–230 градуса около 1 минута.
4
Десерт В черупката на изпечения вече десерт се налива коняк, гарнира се с резени плодове и при сервиране алкохолът в черупката се запалва.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
EleonoraIvanova се регистрира в сайта.
Sevgul Salim се регистрира в сайта.
Marconi Sladkarnitsa се регистрира в сайта.
Mandarina Brauswetter публикува рецептата Икапири
Nina публикува рецептата Кекс с белтъци
Irena Boyanova се регистрира в сайта.
NelliSto публикува рецептата Галет с картофи
Анна коментира рецептата Пържени кюфтета
Nina публикува рецептата Кексчета (мъфини) от цвекло
Мария публикува рецептата Кекс с кисело мляко
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта