Тиквен пудинг с овесени ядки

Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2004
Тиквен пудинг с овесени ядки
 
Необходими продукти:
1 кг тиква
1 ванилия
2 щипки канела
1 щипка индийско орехче
1 белтък
1 шепа стафиди
1/3 ч. ч. захар
300 мл прясно мляко
200 г овесени ядки
20 г маргарин
кафява захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Тиквен пудинг с овесени ядки
Тиквата се почиства от семките и се обелва. Измива се и се нарязва на малки парчета, които се задушават в тиган с разтопения маргарин за 15–20 минути под капак, като се сипва около 50–60 мл вода.
2
Тиквен пудинг с овесени ядки 2
Прясното мляко се кипва, подслажда се със захарта, прибавят се стафидите, след което се слагат и овесените ядки. Овкусява се с ванилията, индийското орехче и канелата и се разбърква.
3
Тиквен пудинг с овесени ядки 3
Белтъкът се разбива на сняг. Охладената тиква се размесва с овесените ядки, след което се добавя белтъкът.
4
Тиквен пудинг с овесени ядки 4
Получената смес се сипва в намаслени купички и се поставят в тава. Налива се вода, така че да стигне до средата на купичките, поръсва се с кафявата захар и пудингите се пекат във фурна при температура 180 градуса 20–25 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: