Смокинова пита

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г смокиново сладко
2 ч. ч. брашно
200 г краве масло
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Смокинова пита
Студеното масло се нарязва на малки кубчета, слага се в купа. Постепенно се прибавят пресятото брашно и 1/2 к. ч. вода и се размесва.
2
Смокинова пита 2
1/3 от тестото се отделя, а останалото се разточва с точилка на блат с дебелина 1 пръст. Блатът се прегъва и отново се разточва. Процедурата се повтаря 3 пъти.
3
Смокинова пита 3
Разточеният блат се прехвърля в намаслена тава, така че да покрие и стените. Повърхността му се надупчва с вилица, пече се при температура 220 градуса около 20 минути.
4
Смокинова пита 4
От запазеното тесто се разточват тънки рулца с дължина колкото формата на тавата.
5
Смокинова пита 5
Върху изпечения блат равномерно се разпределя сладкото. Отгоре се подреждат рулцата, така че да се получи ромбоидна шарка. Пече се при същата температура не повече от 15 минути. Готовата смокинова пита се поръсва с пудра захар и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



106 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: