Ябълкови крамбъли

Източник: Бон Апети
Дата: 06.11.2003
Ябълкови крамбъли
 
Необходими продукти:
5–6 ябълки
1 пакетче суха сметана
150 мл прясно мляко
1/2 ч. ч. стафиди
3 с. л. кафява захар
30 г краве масло
1 ч. л. канела
60 г краве масло
60 г брашно
60 г бадеми
60 г пудра захар
1/2 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Ябълкови крамбъли
Бадемите се смилат. Размекнатото масло се нарязва на кубчета и се размесва с останалите продукти за тестото. Бърка е с дървена лъжица, докато се получат трохи. След това месенето продължава на ръка, за да се получи ронливо тесто. Оставя се да почине 10 минути.
2
Ябълкови крамбъли 2
Ябълките се обелват, почистват се от семките, нарязват се на осминки, поръсват се със захарта и канелата, прибавят се стафидите, разбърква се. Маслото се разтопява в тенджерка и в него на силен огън се запържват ябълките, докато започнат да се карамелизират.
3
Ябълкови крамбъли 3
Тестото се поставя върху лист фолио, покрива се с втори лист и се разточва до дебелина половин пръст.
4
Ябълкови крамбъли 4
Крамбълите могат да се приготвят както наведнъж (например в йенски съд), така и на малки порции (в тимбалчета). Съдът за печене се намаслява, слагат се карамелизираните ябълки, покриват се с разточеното тесто. Притиска се, за да се запечата.
5
Ябълкови крамбъли 5
Пече се 20–25 минути при температура 150 градуса, изважда се и се оставя да се охлади. Сметаната се разбива с прясното мляко на сняг. Охладените крамбъли се поднасят гарнирани със сметаната.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: