Десерт "Бомбитос"

Източник: Бон Апети
Дата: 07.11.2003
Десерт \
 
Необходими продукти:
за пареното тесто:
4 яйца
1 ч. ч. брашно
70 г краве масло
1 щипка сол

за крема:
2 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
1/4 ч. ч. захар
1 капка есенция ром
1 пакет нишесте

за карамеления сос:
1/2 ч. ч. захар
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. нишесте


Начин на приготвяне:
1
Десерт \
Пареното тесто се приготвя, като в тенджера се кипват маслото, 1 ч. ч. вода и солта. Наведнъж към кипналата смес се изсипва брашното, оттегля се от котлона и енергично се бърка, докато сместа стане едно цяло и започне да се отлепва от съда.
2
Десерт \
Оставя се 1–2 минути да се поохлади и се поставя първото яйце. Бърка се, докато сместа го поеме напълно. По същия начин едно след друго се поставят останалите яйца.
3
Десерт \
Готовата смес се шприцова в подходящи формички в предварително набрашнена и намаслена тава. Бомбитос се пекат при първоначална температура 230–240 градуса. След като се надуят, температурата се намалява на 180 градуса и се пекат до златисто.
4
Десерт \
В тенджерка на слаб огън се поставят продуктите за крема, но без нишестето. Бърка се непрекъснато, докато започне да се уплътнява (внимава се да не кипне). Нишестето се разтваря в 2 с. л. вода и се прибавя към крема. Добавя се есенцията ром и бъркането продължава още 1–2 минути.
5
Десерт \
Продуктите за карамеления сироп заедно с 1/2 ч. ч. вода се кипват в малка тенджера. Сиропът се вари, докато се сгъсти и пожълтее леко.
6
Десерт \
В изпечените бомбитос със сладкарски пош или шприц се прави дупчица, в която се шприцова крем. Намазват се с топлия карамелен сироп.
7
Десерт \
Чашки за крем карамел се поставят в тава с дъната нагоре. Върху тях се поливат ивици карамел.
8
Десерт \
Когато се втвърдят, карамелените чашки внимателно се отделят, подреждат се в чиния и в тях се поставят бомбитос.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2015
Мария, направихме проверка на акаунта ти, във връзка с твоя сигнал и не откриваме проблем при добавяне на рецепти в секция Любими рецепти. Тъй като новодобавените рецепти в списъка с любими рецепти не се показват най-отгоре, необходимо е да се придвижиш до края на списъка, тъй като е възможно, просто да не ги виждаш всички. А по отношение на разпределението на продуктите (за тестото, за крема и за соса) в рецептата за десерт Бомбитос, вече е направена необходимата корекция.
2.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2015
Моля, за пояснение. Кои са продуктите за тестото и кои за крема. В тестото колко яйца се добавят например? Благодаря.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2015
Здравейте. Защо не мога да добавя определени рецепти като любими? Когато кликна ми изкача прозорец, че вече съм добавила рецептата, а аз не съм и я нямам съответно в \"Любими\" рецепти. Поздрави.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: