Торта "Гараш"

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Торта
 
Необходими продукти:
4 белтъка
80 мл течна сметана
100 г шоколад
200 г шоколад
200 мл готварска сметана
1/2 ч. ч. захар
1 с. л. брашно
1/2 ч. ч. пудра захар
175 г орехи
1 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Торта Белтъците се отделят, а орехите се смилат с помощта на кухненския робот.
2
Торта Пудрата захар се пресява при белтъците и се разбива с тел, като към тях се добавят и смлените орехови ядки. Щом се забележат малки мехурчета, се поръсва брашното. Отново се разбива и се разпределя в три форми за печене, покрити с намазнена готварска хартия. Пекат се в умерено загрята фурна.
3
Торта Приготвя се кремът, като съставките за него се смесват и се разбиват с миксер за 5–6 минути. Готовият крем се разпределя равномерно върху всеки от блатовете, които се подреждат един върху друг.
4
Торта В тенджера се разтопява шоколадът за глазурата и се смесва със сметаната и олиото. Получената глазура се нанася равномерно върху тортата.
5
Торта Преди сервиране тортата се оставя да престои на хладно, за да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
Класика :) Много вкусна торта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта