Десерт с ананас за двама

Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2010
Десерт с ананас за двама
 
Необходими продукти:
1 ананас
3 белтъка
2 кг морска сол
3–4 листенца босилек
250 г „Маскарпоне” (или заквасена сметана)
3–4 листенца мента
2 с. л. пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Белтъците се разбиват на сняг и към тях се добавят накълцаният босилек и солта.
2
Ананасът се покрива с получената смес от всички страни. Плодът се поставя върху канапе от солта, като се внимава да не падне залепената сол. Пече се около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато солта покафенее.
3
Приготвя се крем от леко разбитото „Маскарпоне“, захарта и накълцаната мента.

4
След като се изпече ананасът, солта от него се натрошава с чукче или с обратната страна на нож.
5
Плодът се реже на половина, след като е добре почистен от солта и докато е още топъл, се поднася с няколко лъжици от крема.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: