Ванилово суфле

Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2010
Ванилово суфле
 
Необходими продукти:
400 г брашно
3 яйца
2 с. л. захар
1 пакетче ванилия
100 мл кондензирано мляко
50 г бадеми
50 г краве масло
брашно за шолите
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбъркват със захарта около 2 минути, след което се добавя брашното. Бърка се около 10 минути до получаване на хомогенна смес. Добавят се ванилията и маслото. Накрая се сипва половината от кондензираното мляко и се бърка до получаване на плътна смес.
2
Шолите, в които ще се пече суфлето, се намазняват и набрашняват и се пълнят до половината със сместа. Отгоре се разпределя поравно останалата половина от кондензираното мляко, след което съдовете се запълват догоре със сместа за суфлето.
3
Оставя се във фризер за около 2 часа. Пече се около 10 минути на 220 градуса, като се поръсва с бадемите 3–4 минути преди да се извади. Консумира се топло.
 
 
Съвет:
Можете да завършите този десерт с течен шоколад или с топка сладолед по избор.
Бадемите може да са накълцани, смлени или филирани. Подходящо е да се поднесе и поръсено с накълцани лешници

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: