Лимонов пай с мента

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2010
Лимонов пай с мента
 
Необходими продукти:
1 пакет шоколадови бисквити
50 мл сладкарска сметана
1 пакетче ванилия
1 лайм
3 с. л. краве масло
100 г брашно
100 г захар
4 яйца
50 мл кондензирано мляко
200 г течен шоколад
4–5 листа мента


Начин на приготвяне:
1
Натрошените бисквити, течният шоколад и кондензираното мляко се смесват. Сместа се разстила в тавичка и се пече около 10 минути на 200 градуса. Оставя се да изстине.
2
Сокът от лайма се изстисква, кората му се настъргва и се смесват в купа заедно с всички останали продукти за тестото и накълцаните листа мента. Трябва да се получи гъста каша, която се разстила върху изстиналия бисквитен блат. Пече се около 15 минути на 200 градуса.



Съвет:

Десертът може да се украси с полумесеци от лайм.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2016
Уникален пай
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: