Бели и кафяви шоколадови трюфели

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2010
Бели и кафяви шоколадови трюфели
 
Необходими продукти:
100 г бял шоколад
100 г кафяв шоколад
2 с. л. краве масло
50 мл сладкарска сметана
1 ванилия
кокосови стърготини за овалване
какао за овалване


Начин на приготвяне:
1
Двата вида шоколад се разтопяват на водна баня поотделно.
2
Към всеки се добавя разделената на половина сметана, като се бърка с дървена или пластмасова бъркалка до получаването на плътен крем.
3
Добавя се маслото и купичките се оставят в хладилник за около 40 минути.
4
От шоколадовите смеси се правят топчета и се овалват в какао и кокосови стърготини, изсипани в отделни чинии.
5
Трюфелите се слагат в хладилник и се поднасят с десертно вино или коняк.
 

Съвет:

По желание към шоколадовата смес можете да добавите ликьор по ваш вкус.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2016
Много добре се получиха, а и са много лесни за приготвяне.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: