Карамелизирана тиква

Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2010
Карамелизирана тиква
 
Необходими продукти:
300 г тиква
4 с. л. захар
1 щипка канела на прах
1–2 пръчки канела за украса


Начин на приготвяне:
1
Тиквата се бели и се реже на кубчета, след това се вари във вода с 2 с. л. захар.
2
Сипва се в тиган и към нея се добавя останалата захар. Поръсва се канелата. Тиквата се оставя да се карамелизира и се сипва в десертна чиния или купичка.
3
Украсява се с пръчките канела.
 
 
Съвет:
Може да се поръси с натрошени орехи или други ядки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: