Круша в бутертесто

Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2010
Круша в бутертесто
 
Необходими продукти:
1 круша
200 г бутертесто
4 с. л. захар
30 мл ликьор по избор
сокът от 1 лимон
топинг по желание


Начин на приготвяне:
1
Крушите се измиват, разполовяват се и се почистват от семките.
2
Захарта се карамелизира в подходящ съд и към нея се прибавят почистените круши. Добавя се ликьорът и след като се изпари, половинките плод се обръщат за 2–3 минути. Сипва се лимоновият сок и се оставят да изстинат.
3
Тестото се разстила в съд за печене и върху него се поставят изстиналите круши.
4
Десертът се пече в предварително загрята на 170–180 градуса фурна до готовност. Украсяват се с топинг.
 
 
Съвет:
Може да се използва компот от круши, като плодовете не се карамелизират.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: