Креп с ванилов пудинг

Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2010
Креп с ванилов пудинг
 
Необходими продукти:
200 мл прясно мляко
2 яйца
150 г брашно
1 щипка сол
1 с. л. захар
олио за пържене
100 г захар
100 г царевично нишесте
4 жълтъка
1 щипка сол
250 мл прясно мляко
3 с. л. краве масло
1 шушулка ванилия
топинг (по избор)
пудра захар и листа мента



Начин на приготвяне:
1
Захарта, нишестето и солта за пудинга се разбъркват добре в купа. Внимателно се добавя млякото, като се разбърква, за да не се получат бучки.
2
Прехвърля се в касерола и се поставя на средно силен огън, като се вари при непрекъснато бъркане. Когато започне да се сгъстява, се дръпва от огъня и внимателно се прибавя към предварително разбитите жълтъци. Сместа се изсипва обратно в съда и се поставя отново на огъня, докато заври.
3
Касеролата се маха от огъня и се добавят маслото и ванилията. Разбърква се и след известно време шушулката се отстранява.
4
Продуктите за крепа се смесват в подходящ съд и се разбъркват до хомогенизиране с телена бъркалка. Изпържват се тънки палачинки.
5
Една от тях се поставя в подходяща чиния и върху нея се разпределя част от готовия крем. Отгоре се поставя втора палачинка, отново се намазва с крем, пак палачинка и т.н. Поръсва се с пудра захар и се украсява с топинг и листенце мента.

 

* Креп (от фр. crêpe) – палачинка.

** Пудинг (от англ. puding) – крем.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: