Ягодов пай с ванилов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2010
Ягодов пай с ванилов сос
 
Необходими продукти:
200 г брашно
3 с. л. захар
200 мл сладкарска сметана
листа мента за украса
брашно за тавата
50 г краве масло за намазване
400 г пресни ягоди
2 с. л. сладко от ягоди
1 щипка сол
1 ч. л. сода за хляб
2 с. л. захар
100 мл прясно мляко
2 яйца
1 пакетче ванилия


Начин на приготвяне:
1
Брашното се смесва с яйцата. Прибавят се прясното мляко, захарта, содата и сладкото и всичко се разбърква.
2
Ягодите се нарязват и се добавят към тестото.
3
В намаслена и набрашнена тава се изсипва сместа и се пече за около 25 минути на 200 градуса.
4
Ваниловият сос се приготвя, като в купа се сипва сметаната и се смесва със захарта и ванилията.
5
Купата със сметаната се поставя в по-широк съд, в който има лед или студена вода – така при разбиване сметаната става на сос, а не на сняг. Разбива се около 5 минути, докато сосът се сгъсти.
6
Паят се сервира със сосиера с ваниловия сос. Може да се украси с листа мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: