Дип от авокадо

Източник: Бон Апети
Дата: 10.06.2011
Дип от авокадо
 
Необходими продукти:
2 бр. авокадо
2 яйца
70 г козе сирене
20 мл зехтин
1 скилидка чесън
сол на вкус
няколко капки лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Дип от авокадо

Яйцата се сваряват за 8 минути, заливат се със студена вода и се обелват.


2
Дип от авокадо 2

Авокадото се разполовява, костилката се отстранява, плодът се обелва и се настъргва в купа. 


3
Дип от авокадо 3

Обелените яйца и сиренето се също се настъргват в купата.


4
Дип от авокадо 4

Налива се зехтинът и се разбърква.


5
Дип от авокадо 5

Чесънът се нарязва на филийки, посолява се и с помощта на плоската част на нож се стрива върху дъска, докато стане на паста. 


6
Дип от авокадо 6

Добавя се при останалите продукти и се разбърква. Дипът се поднася върху печени филийки, гарниран с тънък резен лимон.


 


Съвет: Този дип се съхранява в хладилник не повече от 1 ден. Най-добре е да го приготвите непосредствено преди да го поднесете, тъй като авокадото много бързо придобива кафяв цвят.


 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2014
Това е страхотна разядка! Толкова се хареса на всеки, който я опита, че стана почти задължителна при всяка вечера е гости. Моето момче я харесва толкова, че поне веднъж седмично я приготвяме. Полезни съставки и супер добре съчетани. Понякога слагам сух чесън (няма толкова остатъчна миризма).
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: