Желиран таратор

Супа, превърната в предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 28.06.2011
Желиран таратор
 
Необходими продукти:
400 г кисело мляко
1 краставица
1 връзка копър
1/2 ч. л. брашно от чесън
1 глава чесън
50 г орехи
10 г желатин
100 мл олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Желиран таратор

Киселото мляко се разбива с брашното от чесън и сол. Желатинът се разтваря в 3 с. л. вода и се оставя да набъбне. Млякото се загрява на водна баня и постепенно се прибавя желатинът, при непрекъснато бъркане.


2
Желиран таратор 2

Млякото се прецежда и се пресипва в съд с квадратна форма, чието дъно и стени са покрити със стреч фолио. Слага се в хладилник да стегне за около 1 час.


3
Желиран таратор 3

Олиото се загрява в касерола и към него се добавя накъсаният копър. Запържва се за кратко и се пресипва в купа. Пасира се и се прецежда.


4
Желиран таратор 4

Главата чесън се разполовява напречно и се запича на тиган. Орехите се смилат в блендер. Краставицата се нарязва на ленти по дължина, с помощта на белачка.


5
Желиран таратор 5

Когато млякото се стегне, се нарязва на кубчета.


6
Желиран таратор 6

Всяко се завива с лента краставица и се подреждат в подходящи чинии. Отгоре се залива с олиото с копър, поръсват се орехите и се украсява с печен чесън.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2015
Ето го и моят желиран таратор.:)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2015
Много интересно и вкусно.
2.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2014
Любител съм на всичко направено с желатин. Рецептата е много свежа, лесна и в същото време изискана. Поднесена в този естетичен вид може да впечатли и най-взискателния вкус.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2013
Направих рецептата с истински счукан чесън и в млякото сложих орехите и копъра. Стана също толкова вкусно, колкото и изглежда
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: