Профитероли с мус от червени чушки

Дата: 05.07.2011
Източник: Бон Апети
Профитероли с мус от червени чушки
 
Необходими продукти:
300 г брашно
7 яйца
60 г краве масло
50 г настърган пармезан
60 мл зехтин
500 мл вода
1 щипка сол
1 щипка захар
1 жълтък за намазване
за муса от червени чушки:
400 г червени чушки
200 г цедено кисело мляко
1 с. л. паста “Хариса”
50 мл зехтин
6 листа пресен босилек
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Профитероли с мус от червени чушки
Водата, маслото, зехтинът, солта и захарта се кипват в касерола. Към тях се добавя брашното и се бърка докато се оформи гладка топка тесто. Прехвърля се в купа и се оставя да се охлади.


2
Профитероли с мус от червени чушки 2
Разбива се с миксер и към него, едно по едно, се прибавят яйцата, а след това и пармезана.


3
Профитероли с мус от червени чушки 3
Готовото тесто се поставя в пош и от него се оформят малки розички. Подреждат се в тава върху хартия за печене, като се оставя разстояние от 3–4 см помежду им. Намазват се с жълтък и се пекат в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.


4
Профитероли с мус от червени чушки 4
Чушките се пържат в олио за около 2 минути, вадят се и се отцеждат от мазнината.


5
Профитероли с мус от червени чушки 5
Посоляват се, покриват се с пластик и се оставят за 15 минути, да се задушат. После се обелват , изчистват се от семките и се смилат в блендер.


6
Профитероли с мус от червени чушки 6
Полученото пюре се пресипва в цедка, за да се отцеди от излишната течност.


7
Профитероли с мус от червени чушки 7
След това се смесва с паста “Хариса” и киселото мляко. Прибавят се накъсаните листата босилек и се разбърква.


8
Профитероли с мус от червени чушки 8
Профитеролите се пълнят с получената смес.


9
Профитероли с мус от червени чушки 9
Червеният пипер заедно със зехтина се загряват в касерола на котлона, без да се запържва. Оставя се за изстине и с него се намазват профитеролите.


 


Съвет: Паста „Хариса“ можете да купите в арабските магазини.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта