Мариновани зеленчуци

Идеални за сандвичи, салати и предястия
Източник: Бон Апети
Дата: 30.05.2011
Мариновани зеленчуци
 
Необходими продукти:
2 патладжана
2 тиквички
3 моркова
3 червени чушки
1 глава чесън
6–7 стръка пресен розмарин
20 г каперси
сол и пипер меланж на зърна на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мариновани зеленчуци

Патладжаните се измиват, нарязват се на шайби, осоляват се и се оставят в наклонена тавичка, за да се отцедят от горчивия сок. 


2
Мариновани зеленчуци 2

Тиквичките се измиват и се нарязват на шайби. Морковите се белят и се нарязват на ленти. Червените чушки се почистват от дръжките и семената и се нарязват на широки ленти. Главата чесън се нарязва на шайби, без да се бели. 


3
Мариновани зеленчуци 3

Подготвените зеленчуци се изпичат от двете страни в грил тиган без мазнина. 


4
Мариновани зеленчуци 4

Изпечените шайби патладжан се редят в буркан, слага се от розмарина и от каперсите, овкусява се със сол и пипер меланж на вкус и се налива зехтин, колкото да ги покрие. 


5
Мариновани зеленчуци 5

На дъното на друг буркан се редят морковите, тиквичките и чушките. Слагат се розмарин и каперси, овкусява се със сол и пипер меланж на зърна и се налива зехтин, колкото да ги покрие.


6
Мариновани зеленчуци 6

Зеленчуците се натискат с пинсета, за да излезе въздухът и зехтинът да проникне навсякъде. 


7
Мариновани зеленчуци 7

Бурканите се затварят и се поставят в хладилник. Така мариновани, зеленчуците могат да се съхраняват поне седмица в хладилник.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2013
При мен на третия ден зехтина се сгъсти, все едно се желира, или по-скоро стана като мас. Въпреки това си хапнахме с кеф цялото бурканче и пак ще повторим рецептата.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2013
Благодарности за тази рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: