Дип от моркови и джинджифил

Интересна разядка
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 моркова
20 г пресен джинджифил
1 с. л. сок от лайм
1 с. л. зехтин
1 с. л. сусам
1/2 с. л. сусамово олио
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Дип от моркови и джинджифил
Морковите се обелват и се нарязват на шайби, а джинджифилът се бели и се наситнява.
2
Дип от моркови и джинджифил 2
Посоляват се, заливат се със зехтина и около 50 мл вода.
3
Дип от моркови и джинджифил 3
Готвят се на слаб огън под капак, докато омекнат и започнат да се карамелизират.
4
Дип от моркови и джинджифил 4
Прехвърлят се в блендер и се пюрират със сока от лайм, олиото и черен пипер на вкус.
5
Дип от моркови и джинджифил 5
Сусамът се запича за кратко в сух сгорещен тиган.
6
Дип от моркови и джинджифил 6
Дипът се сервира, поръсен със сусама.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: