Лучена шарлота

Нестандартна идея за солено предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави лук
10–12 филии хляб за тостер
300 мл прясно мляко
200 г сирене „Грюер”
50 г краве масло
2 с. л. царевично нишесте
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване по желание



Начин на приготвяне:
1
Лучена шарлота
Лукът се реже на полумесеци и се готви на много тих огън в маслото, докато започне да се карамелизира.
2
Лучена шарлота 2
Налива се млякото и се оставя на огъня за още 10–15 минути.
3
Лучена шарлота 3
Добавя се нишестето, разтворено в малко студена вода. Готви се, докато течността се сгъсти.
4
Лучена шарлота 4
Дърпа се от котлона и в сместа се слагат настърганото сирене „Грюер”, сол, черен пипер и индийско орехче.
5
Лучена шарлота 5
От една от филиите се изрязва кръг с ринг, а останалите се нарязват на триъгълници. Запичат се в тостер или във фурна, докато станат златисти. По желание, се намазват с масло.
6
Лучена шарлота 6
Хлябът се подрежда във форма за печене, като кръгът се слага в средата на дъното. Около него се редят триъгълници, като се покриват и стените. Трябва да остане хляб за покриване.
7
Лучена шарлота 7
Лучената смес се изсипва във формата и се завърша с останалите филии.
8
Лучена шарлота 8
Шарлотата се пече 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Обръща се и се сервира, докато е още топла.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2016
Видът й лъже, невероятно вкусна е, изпива бутилка вино. Добре е да се намаже тавата с мазнина преди да се постави хляба там, защото при мен се получи доста неприятна ситуация при отлепването. Трябва да се внимава с количеството на лука, аз сложих две големи глави - мисля, че бяха съвсем достатъчни. Този вариант даже повече ми харесва от френската лучена супа, на която толкова много прилича.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: