Лучена шарлота

Дата: 20.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави лук
10–12 филии хляб за тостер
300 мл прясно мляко
200 г сирене „Грюер”
50 г краве масло
2 с. л. царевично нишесте
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване по желание
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Лучена шарлотаЛукът се реже на полумесеци и се готви на много тих огън в маслото, докато започне да се карамелизира.
2
Лучена шарлота 2Налива се млякото и се оставя на огъня за още 10–15 минути.
3
Лучена шарлота 3Добавя се нишестето, разтворено в малко студена вода. Готви се, докато течността се сгъсти.
4
Лучена шарлота 4Дърпа се от котлона и в сместа се слагат настърганото сирене „Грюер”, сол, черен пипер и индийско орехче.
5
Лучена шарлота 5От една от филиите се изрязва кръг с ринг, а останалите се нарязват на триъгълници. Запичат се в тостер или във фурна, докато станат златисти. По желание, се намазват с масло.
6
Лучена шарлота 6Хлябът се подрежда във форма за печене, като кръгът се слага в средата на дъното. Около него се редят триъгълници, като се покриват и стените. Трябва да остане хляб за покриване.
7
Лучена шарлота 7Лучената смес се изсипва във формата и се завърша с останалите филии.
8
Лучена шарлота 8Шарлотата се пече 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Обръща се и се сервира, докато е още топла.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2016
Видът й лъже, невероятно вкусна е, изпива бутилка вино. Добре е да се намаже тавата с мазнина преди да се постави хляба там, защото при мен се получи доста неприятна ситуация при отлепването. Трябва да се внимава с количеството на лука, аз сложих две големи глави - мисля, че бяха съвсем достатъчни. Този вариант даже повече ми харесва от френската лучена супа, на която толкова много прилича.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


221 ДУШИ ОНЛАЙН
Денислава се регистрира в сайта.
Лъки коментира рецептата Вегански таратор
Tania Kisiova се регистрира в сайта.
Женя Захариева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта