Лучена шарлота

Дата: 20.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави лук
10–12 филии хляб за тостер
300 мл прясно мляко
200 г сирене „Грюер”
50 г краве масло
2 с. л. царевично нишесте
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване по желание
 

Начин на приготвяне:
1
Лучена шарлотаЛукът се реже на полумесеци и се готви на много тих огън в маслото, докато започне да се карамелизира.
2
Лучена шарлота 2Налива се млякото и се оставя на огъня за още 10–15 минути.
3
Лучена шарлота 3Добавя се нишестето, разтворено в малко студена вода. Готви се, докато течността се сгъсти.
4
Лучена шарлота 4Дърпа се от котлона и в сместа се слагат настърганото сирене „Грюер”, сол, черен пипер и индийско орехче.
5
Лучена шарлота 5От една от филиите се изрязва кръг с ринг, а останалите се нарязват на триъгълници. Запичат се в тостер или във фурна, докато станат златисти. По желание, се намазват с масло.
6
Лучена шарлота 6Хлябът се подрежда във форма за печене, като кръгът се слага в средата на дъното. Около него се редят триъгълници, като се покриват и стените. Трябва да остане хляб за покриване.
7
Лучена шарлота 7Лучената смес се изсипва във формата и се завърша с останалите филии.
8
Лучена шарлота 8Шарлотата се пече 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Обръща се и се сервира, докато е още топла.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2016
Видът й лъже, невероятно вкусна е, изпива бутилка вино. Добре е да се намаже тавата с мазнина преди да се постави хляба там, защото при мен се получи доста неприятна ситуация при отлепването. Трябва да се внимава с количеството на лука, аз сложих две големи глави - мисля, че бяха съвсем достатъчни. Този вариант даже повече ми харесва от френската лучена супа, на която толкова много прилича.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


391 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта