Печени филийки с патладжани и сос „Маринара“

Лесни за приготвяне и много вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 30.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 дълга багета
200 мл сос „Маринара“
40 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване)
100 г кашкавал
20 г каперси
1 скилидка чесън
1 патладжан
1/4 връзка босилек
сол на вкус
пресен босилек за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Печени филийки с патладжани и сос „Маринара“
Патладжанът се нарязва на шайби и се посолява. Оставя се за 10 минути, измива се и се подсушава.
2
Печени филийки с патладжани и сос „Маринара“ 2
Намазва се със зехтин и се запича до златисто върху сгорещена плоча.
3
Печени филийки с патладжани и сос „Маринара“ 3
Хлябът се разрязва на четири и всяка половинка на още две.
4
Печени филийки с патладжани и сос „Маринара“ 4
Полива се със зехтин и се запича в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за около 10 минути – до златисто.
5
Печени филийки с патладжани и сос „Маринара“ 5
Зехтинът се смесва с накълцаните чесън, каперси и босилек. Сместа се намазва върху хляба.
6
Печени филийки с патладжани и сос „Маринара“ 6
Отгоре се разпределя сосът „Маринара”, слагат се парчета патладжан, поръсва се с настърган кашкавал и се пече до златисто в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Печени филийки с патладжани и сос „Маринара“ 7
Хлябът се поднася, поръсен с пресен босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: