Мариновани чушки с орехова плънка

Страхотно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 02.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 големи червени чушки
120 мл бял винен оцет
50 мл олио
1 скилидка чесън
1 дафинов лист
1 с. л. захар
1 ч. л. сухо смляно чили
1 ч. л. сол

за плънката:
200 г орехи
1/4 връзка пресен кориандър
1/4 връзка магданоз
2 скилидки чесън
1 глава лук
3 с. л. бял винен оцет
1 с. л. аджика
1 ч. л. сухо смляно чили
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мариновани чушки с орехова плънка
В касерола се смесват нарязаният на шайби чесън, захарта, олиото, 400 мл вода, оцетът, дафиновият лист, солта и чилито. Оставя се да кипне и се дърпа от огъня.
2
Мариновани чушки с орехова плънка 2
Чушките се разполовяват, почистват се от семките и се заливат с маринатата. Оставят се да се мариноват за 1 нощ.
3
Мариновани чушки с орехова плънка 3
Чесънът, кориандърът, магданозът и щипка сол се смилат. Към тях се добавят накълцаните лук и орехи, аджиката, чилито, оцетът и 50 мл вода. Разбърква се.
4
Мариновани чушки с орехова плънка 4
Чушките се пълнят с тази смес, по желание се поръсват с накълцан пресен кориандър и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2019
Аз обичам много мариновани чушки и незнам дали е заради това, но ми бече изключително вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: