Кростини с наденица и пюре от белен боб

Неустоимо хрупкави и ароматни хапки, които може да поднесете като предястие или на парти – с чаша хубаво червено вино.
Източник: Бон Апети
Дата: 30.09.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г сурови свински наденички
300 г чери домати
100 г белен боб „Крина“
1 франзела
1/4 глава червен лук
2 скилидки чесън
1/4 връзка мащерка
1/4 връзка магданоз
80 мл зехтин „Екстра върджин“
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Кростини с наденица и пюре от белен боб
Бобът се вари заедно с мащерката и наситнените лук и чесън, докато омекне много добре.
2
Кростини с наденица и пюре от белен боб 2
След това се отцежда и мащерката се отстранява.
3
Кростини с наденица и пюре от белен боб 3
Бобът се пасира.
4
Кростини с наденица и пюре от белен боб 4
Към бобеното пюре се наливат около 30 мл зехтин.
5
Кростини с наденица и пюре от белен боб 5
Посолява се и се разбърква.
6
Кростини с наденица и пюре от белен боб 6
Доматите се почистват от дръжките и се слагат в тавичка. Заливат се с около 30 мл зехтин и се овкусяват със сол.
7
Кростини с наденица и пюре от белен боб 7
Пекат се 20 минути в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор).
8
Кростини с наденица и пюре от белен боб 8
Надениците се запичат в сух тиган с незалепващо покритие.
9
Кростини с наденица и пюре от белен боб 9
Изваждат се и се нарязват на шайби.
10
Кростини с наденица и пюре от белен боб 10
Франзелата се реже на филийки, които се намазват с останалия зехтин и се овкусяват със сол.
11
Кростини с наденица и пюре от белен боб 11
Пекат се 8 минути в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор).
12
Кростини с наденица и пюре от белен боб 12
Върху всяка филийка се слага от бобеното пюре, а отгоре – наденица и печен домат.
13
Кростини с наденица и пюре от белен боб 13
Накрая кростините се поръсват с нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: