Хумус с тиква и розмарин

Дата: 31.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 консерви нахут (по 400 г)
600 г тиква (сорт „Цигулка“)
70 мл зехтин „Екстра върджин“
1 глава чесън
1 лимон
1 стрък розмарин
2 с. л. сусамов тахан
1 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус
арабски питки за сервиране
 
Бон Апети препоръчва:
г
 

Начин на приготвяне:
1
Хумус с тиква и розмаринТиквата се обелва, почиства се, реже се на кубчета и слага в тава. Добавят се и целите необелени скилидки чесън, 20 мл зехтин, медът и сол на вкус.
2
Хумус с тиква и розмарин 2Разбърква се и се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, докато омекне – 40 минути.
3
Хумус с тиква и розмарин 3Чесънът се почиства и се пасира с отцедения нахут, тиквата, тахана, наситнения розмарин, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. Налива се и останалият зехтин и отново се пасира.
4
Хумус с тиква и розмарин 4Хумусът се сервира се с препечените питки. По желание се залива с малко зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2017
Не слагам тиква и мед, понякога слагам боб и различни ядки.Става много вкусно,трябва да се консумира умерено, калорично е!
1.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2016
Става лесно и изключително вкусно. Препоръчвам. Но имайте предвид, че количеството е доста :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


230 ДУШИ ОНЛАЙН
Йордан Добрев се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Аквакота с три вида лук
Звездица коментира рецептата Пълнени пилешки гърди
Анна коментира рецептата Супа от пилешко и печен чесън
Силвия Маринова публикува рецептата Ориз от карфиол
Силвия Маринова публикува рецептата Ало Гоби
Светлана Иванова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта