Пастет от телешки език

Дата: 21.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 телешки език (около 1 кг)за варенето на езика:
50 г глава целина
1/4 връзка магданоз
2 моркова
1 глава лук
4 зърна бахар
за пастета:
150 г майонеза
100 г кисели краставички (дребни)
30 г каперси
2 глави шалот
1/6 връзка див лук
1 ч. л. дижонска горчица
1/2 ч. л. сос „Уорчестър“
сол и черен пипер на вкус
за поднасяне:
1 хляб с квас
 

Начин на приготвяне:
1
Пастет от телешки езикЕзикът се вари около 3 часа във вода, заедно с бахара и нарязаните наедро магданоз, моркови, целина и лук.
2
Пастет от телешки език 2Обелва се, докато е все още горещ и се смила.
3
Пастет от телешки език 3Разбърква се с майонезата, горчицата, соса „Уорчестър“, сол и черен пипер на вкус.
4
Пастет от телешки език 4Лукът шалот, краставичките, каперсите и дивият лук се режат наситно и се прибавят към пастета.
5
Пастет от телешки език 5Поднася се, намазан върху филийки хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2016
Различен, истински и много вкусен пастет. Направих го с краставички от т.нар. \"сурова трушия\", чиято саламура е само със сол. За малко цвят сложих и лилава маслинка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта