Мармалад от маслини

Дата: 15.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г маслини „Каламата“ (без костилки)
150 г зелени маслини (без костилки)
270 г захар
80 г мед
1 ябълка (сорт „Грени Смит“)
1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Мармалад от маслиниМаслините се слагат в касерола, заливат се със студена вода и се кипват. Варят се 1 минута и след това се отцеждат. Това се прави още два пъти, за да се обезсолят добре.
2
Мармалад от маслини 2Захарта се смесва с 350 мл вода и лимона, нарязан на много тънко. Кипва се и се готви 10–12 минути.
3
Мармалад от маслини 3Течността се прецежда, а лимоните се притискат добре, за да се изцедят.
4
Мармалад от маслини 4Маслините се смесват със сиропа, меда и обелената и нарязана на кубчета ябълка.
5
Мармалад от маслини 5Сместа се вари 15–20 минути, охлажда се и се пюрира наедро.
6
Мармалад от маслини 6Поднася се с хляб и сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта