Дип от тахан и печени чушки

Дата: 22.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
120 г светъл сусамов тахан
5 печени червени чушки
3 стръка мента
1 скилидка чесън
2 с. л. лимонов сок
за поднасяне:
4 пшенични тортили
30 мл зехтин
сух розмарин за поръсване
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Дип от тахан и печени чушкиВ блендер се смилат чесънът, ментата, лимоновият сок, печените чушки, таханът, сол на вкус и 2 с. л. вода.
2
Дип от тахан и печени чушки 2Тортилите се режат на пръчици и се пържат в сгорещения зехтин.
3
Дип от тахан и печени чушки 3Обръщат се и се поръсват с розмарин. Дърпат се от огъня.
4
Дип от тахан и печени чушки 4Дипът се поднася с хрупкавия хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2018
Ще го сложим и на паста...
2.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2017
Вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2016
Много хубав дип!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Eleonora Savova се регистрира в сайта.
Detelina Hristova се регистрира в сайта.
Cuft коментира рецептата Оризови спагети със зеленчуци
Emil Georgiev се регистрира в сайта.
Галина Ангелова се регистрира в сайта.
Cuft се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Фокача с розмарин и маслини
milenka коментира рецептата Фокача с гъби и рукола
Величка Семова публикува рецептата Зелен боб в гювеч
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта