Нахутена шакшука

Дата: 22.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 консерви нахут (по 400 г)
800 г пасирани домати (от консерва)
60 мл зехтин
2 печени червени чушки (от буркан без оцет)
2 скилидки чесън
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
2 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. пушен червен пипер
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. кимион
1 щипка чили на прах
сол и черен пипер на вкус
арабски питки за сервиране
 

Начин на приготвяне:
1
Нахутена шакшукаЛукът и чесънът се наситняват, а чушките се режат на кубчета. Зеленчуците се запържват в зехтина.
2
Нахутена шакшука 2Добавят се доматеният концентрат, чилито, кориандърът, кимионът и пушеният пипер.
3
Нахутена шакшука 3Наливат се доматите, овкусява се със сол и черен пипер и се готви 15 минути на слаб огън. Ако има нужда, се наливат около 50 мл вода.
4
Нахутена шакшука 4Прибавя се отцеденият нахут, поръсва се с половината от наситнения магданоз и се готви 10 минути.
5
Нахутена шакшука 5Сервира се със запечени в намазнен тиган арабски питки и останалия магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2016
страхотна рецепта, получи се много вкусно ястие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Meglena Lazarova коментира рецептата Шоколадов мус
ani_borisowa коментира рецептата Панирани миди с млечен сос
Ruslan Dimov коментира рецептата Баба Гануш с бял шоколад
Веселина Ковачева се регистрира в сайта.
Bettyna Venkova публикува рецептата Ябълкови кнедли
таня кралева се регистрира в сайта.
Тодор Папучаров се регистрира в сайта.
Гергана Николова-Каспарян се регистрира в сайта.
Mariya Georgieva Hristeva се регистрира в сайта.
Mihaela Zaneva публикува рецептата Мъфини с банан и касис
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта