Нахутена шакшука

Постна и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 07.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 консерви нахут (по 400 г)
800 г пасирани домати (от консерва)
60 мл зехтин
2 печени червени чушки (от буркан без оцет)
2 скилидки чесън
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
2 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. пушен червен пипер
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. кимион
1 щипка чили на прах
сол и черен пипер на вкус
арабски питки за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Нахутена шакшука
Лукът и чесънът се наситняват, а чушките се режат на кубчета. Зеленчуците се запържват в зехтина.
2
Нахутена шакшука 2
Добавят се доматеният концентрат, чилито, кориандърът, кимионът и пушеният пипер.
3
Нахутена шакшука 3
Наливат се доматите, овкусява се със сол и черен пипер и се готви 15 минути на слаб огън. Ако има нужда, се наливат около 50 мл вода.
4
Нахутена шакшука 4
Прибавя се отцеденият нахут, поръсва се с половината от наситнения магданоз и се готви 10 минути.
5
Нахутена шакшука 5
Сервира се със запечени в намазнен тиган арабски питки и останалия магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2016
страхотна рецепта, получи се много вкусно ястие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


197 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: