Патладжанена разядка с орехи

С наситен цвят и богат вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 03.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг патладжани
250 г орехи
100 мл олио
60 мл бял винен оцет
1/4 връзка пресен кориандър
1/4 връзка магданоз
4 скилидки чесън
1 глава червен лук
1 червена чушка
1 с. л. сухо чили
1 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. сминдух
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Патладжанена разядка с орехи
Патладжаните се обелват и се нарязват на шайби. Посоляват се и се оставят за 20 минути, за да се отцедят от горчивата течност. Измиват се и се подсушават.
2
Патладжанена разядка с орехи 2
Заливат се с половината олио и се готвят в тиган, като се разбъркват с шпатула, така че да се разкъсат.
3
Патладжанена разядка с орехи 3
Добавя се ситно нарязаната чушка. Дърпа се от котлона и се похлупва за 10 минути.
4
Патладжанена разядка с орехи 4
Лукът, магданозът, пресният кориандър и чесънът се наситняват и се добавят към патладжаните. Поръсва се със сминдуха, смления кориандър и сухото чили.
5
Патладжанена разядка с орехи 5
Добавят се смлените орехи, оцетът, останалото олиото, посолява се и се разбърква добре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: