Дип от пушена пъстърва с лучен винегрет

Поднесен с печен чипс от пащърнак и червено цвекло
Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г филе от пушена пъстърва (почистено)
100 г майонеза
80 мл зехтин
2 жълтъка (от сварени яйца)
2 скилидки чесън
1 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус

за винегрета:
40 г каперси
1 малка глава червен лук
4 стръка магданоз
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. червен винен оцет
сол и черен пипер на вкус

за чипса:
2–3 глави червено цвекло
1 голям пащърнак
зехтин за намазване
сол за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Дип от пушена пъстърва с лучен винегрет
Цвеклото и пащърнакът се обелват и се режат натънко.
2
Дип от пушена пъстърва с лучен винегрет 2
Поливат се със зехтин, посоляват се и се разбъркват. Подреждат се в тави, намазани със зехтин, така че да не се застъпват.
3
Дип от пушена пъстърва с лучен винегрет 3
Пекат се около 10–15 минути в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор, като по средата на печенето се обръщат. Охлаждат се.
4
Дип от пушена пъстърва с лучен винегрет 4
Жълтъците и филетата от пъстърва за дипа се смилат в блендер, заедно с майонезата, зехтина,горчицата, чесъна, сол и черен пипер на вкус.
5
Дип от пушена пъстърва с лучен винегрет 5
Лукът, каперсите и магданозът за винегрета се наситняват и се разбъркват с оцета, зехтина, сол и черен пипер.
6
Дип от пушена пъстърва с лучен винегрет 6
Дипът се слага в купа и се полива с винегрета. Чипсът се подрежда отстрани.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: