Добруджанско кобете

Дата: 08.09.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г пилешко месо
1 щипка сол
1 жълтък
1 ч. л. босилек
1 к. ч. олио
1 ч. ч. стерилизирани гъби
1 1/2 ч. ч. ориз
1 морков
1 глава лук
500 г тесто
 

Начин на приготвяне:
1
Добруджанско кобетеЛукът и морковите се нарязват наситно, гъбите – на филийки. Олиото се загрява и в него за кратко се запържва лукът.
2
Добруджанско кобете 2След това се прибавят морковите, оризът и гъбите. Поръсва се със сол, налива се вода (3:1 спрямо ориза) и се задушава, докато оризът добие кулинарна готовност. Пилешкото месо се сварява в отделен съд.
3
Добруджанско кобете 3Втората топка тесто (от "Добруджански гювеч") се разделя на две и се разточват кори с диаметър, малко по-голям от диаметъра на тавата. Едната кора се разстила на дъното на тепсия, така че да покрие и част от стените на съда.
4
Добруджанско кобете 4Отгоре се разпределя леко охладената готова плънка и се поставя свареното пилешко месо.
5
Добруджанско кобете 5Плънката се покрива с втората кора, като краищата на двете кори се прищипват, за да се затворят добре. Намазва се с разбития жълтък и се пече 40 минути в предварително загрята до температура 230 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта