Пастел

Гост: Емил Кало, председател на Организация на евреите в България "Шалом"
Източник: Бон Апети
Дата: 03.09.2005
Пастел
 
Необходими продукти:
125 г маргарин
2 1/2 ч. ч. брашно
3-4 с. л. студена вода
1/2 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
300 г телешка кайма
1 яйце
4-5 стръка магданоз
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пастел
Приготвя се тесто, като брашното се смесва с маргарина, солта и содата, наливат се 3-4 с. л. вода и се размесва до получаване на хомогенна смес.
2
Пастел 2
Тестото се разделя на две и се разстила с точилка, докато се получат кори с диаметър, малко по-голям от диаметъра на тавата. Едната кора се слага в намазнената тава.
3
Пастел 3
Каймата се задушава с малко вода, докато стане на гранули. След това се подправя с черен пипер, сол на вкус и накълцан магданоз и се оставя настрана, за да поизстине.
4
Пастел 4
Каймата се разпределя върху първата кора. Отгоре се покрива с втората кора и краищата се прищипват плътно към тавата. Набожда се с вилица и се пече в предварително загрята до температура 200 градуса фурна, докато се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: