Домашен суджук

Подхожда си перфектно с домашно вино
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг свинска плешка
800 г телешка плешка
40 г сол
1 ч. л. копърово семе
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. сух чесън
1/2 ч. л. сух лук
1/2 ч. л. бахар
1/2 ч. л. сумак
свински черва за пълнене



Начин на приготвяне:
1
Домашен суджук
Двата вида месо се нарязват на едри кубчета.
2
Домашен суджук 2
В купа се смесват подправките – кимионът, кориандърът, сухите лук и чесън, черният пипер, бахарът, копъровото семе, мащерката, сумакът и солта.
3
Домашен суджук 3
Месото се поръсва с подправките.
4
Домашен суджук 4
Разбърква се много добре и се оставя да преседи поне 2 часа.

5
Домашен суджук 5
След това се смила с машинка на два пъти – първо с по-голяма решетка и после с по-малка.
6
Домашен суджук 6
Червата се заливат със студена вода и се оставят така за около 20 минути.
7
Домашен суджук 7
След това се пълнят с месото, оформят се суджуци и се слагат да съхнат на хладно и проветриво място – поне 3 седмици.


Съвети:
Може да консумирате суджука и без да е изсъхнал, запечен на скара или на жар.
Капама със суджук би се получила перфектно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: