Домашни кренвирши от свинско месо

Деликатес за ценители
Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свинско контрафиле
250–300 мл животинска сметана
2 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. смлян бахар
свински черва

за опушване:
200 г ориз
50 г кафява захар
4 дафинови листа
2 звездовидни анасона
1 пръчка канела



Начин на приготвяне:
1
Домашни кренвирши от свинско месо
Месото се почиства от ципите, нарязва се на кубчета и се оставя в хладилник поне за час.
2
Домашни кренвирши от свинско месо 2
След това се смила много добре в изстудена купа на блендер, докато стане на пюре.
3
Домашни кренвирши от свинско месо 3
Малко по малко при постоянно разбиване се наливат сметаната и 200 мл вода, също много добре охладени. Овкусява се със сол, черен пипер и бахар. Прибира се във фризер за 15 минути.
4
Домашни кренвирши от свинско месо 4
Червата се накисват в студена вода за около 20 минути.
5
Домашни кренвирши от свинско месо 5
След това се пълнят с месото и се оформят кренвирши.
6
Домашни кренвирши от свинско месо 6
Пошират се на 70 градуса за 15 минути и веднага се потапят в леденостудена вода за 5 минути.
7
Домашни кренвирши от свинско месо 7
В съд, покрит с алуминиево фолио, се сипва оризът, смесен с канелата, анасона, захарта и дафиновите листа.
8
Домашни кренвирши от свинско месо 8
Отгоре се слага скара, а върху нея – кренвиршите. Опушват се на умерен огън за около 15 минути.


Съвет:
Всички продукти за кренвиршите трябва да са леденостудени, за да се получи хомогенна смес. По този начин може да направите кренвирши със същото количество пилешки гърди.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2023
Здравейте, Димитър! 1, 5 см е диаметърът. Поздрави от нас и ще чакаме обратна връзка!
5.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2023
Бих искал да разбера какъв диаметър фуния използвате за пълненето на червата ?
4.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2018
Не, Мартин, в случая не препоръчваме сметаната да се заменя с желатин или пък с нещо друго.
3.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2018
Браво! Сметаната дали не може да се замени с нещо друго, което да не е мазно... примерно с желатин?
2.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2016
Златка, оризът с подправките се слага в съд на котлона, а отгоре върху скара се слагат кренвиршите и се похлупват с капак.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: