Домашна паста с плънка от кайма

Дата: 22.03.2013
Източник: Бон Апети
Домашна паста с плънка от кайма
 
Необходими продукти:
за тестото:
2 1/2 ч. ч. брашно
1 яйце
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
200 мл хладка вода
1 щипка сол
за плънката:
500 г телешкa кайма
2 глави лук
2 моркова
4 скилидки чесън
2 1/2 ч. ч. телешки бульон
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
за гарниране:
400 г кисело мляко
1/2 връзка прясна мента
1 щипка сол

Начин на приготвяне:
1
Домашна паста с плънка от кайма
Всички продукти за тестото се смесват в купа, наливат се 200 мл вода, и се замесва средно твърдо тесто. Оформя се топка, покрива се с кърпа и се оставя така за 30 минути, да почине тестото.

 


2
Домашна паста с плънка от кайма 2
Лукът, чесънът и магданозът се нарязват наситно, смесват се с настърганите моркови и каймата, и се овкусява със сол и черен пипер.

 


3
Домашна паста с плънка от кайма 3
Тестото се разточва на много тънко и се нарязва на квадратчета с размери 3х3 см.

 


4
Домашна паста с плънка от кайма 4
Във всяко квадратче тесто се поставя по малко от плънката. Два от противоположните ъгли се събират и се слепват. Две тавички се намазват с олио и в тях се подреждат една до друга лодките с плънка.

 


5
Домашна паста с плънка от кайма 5
Пекат се в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, докато пастата придобие златист цвят – около 30 минути. След това се налива горещият бульон и се готви докато се абсорбира течността – около 30 минути.

 


6
Домашна паста с плънка от кайма 6
Ястието се сервира гарнирано с киселото мляко, овкусено с наситнената мента и сол.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
хора пробвайте уникално е
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта