Пица с прошуто и смокини

Една различна пица, скоято да разнообразите менюто в края на лятото
Източник: Бон Апети
Дата: 09.09.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно тип „00”
250 мл вода
25 мл зехтин
1/2 пакетче суха мая (5,5 г)
1 ч. л. захар
10 г сол
зехтин за намазване на тавата

за гарниране:
400 г сирене „Моцарела“ за пици
100 г сирене „Пармезан“
300 г прошуто от Парма (пармска шунка)
200 г пресни смокини (сушени)
3 с. л. зехтин
1 връзка рукола


Начин на приготвяне:
1
Пица с прошуто и смокини
Маята се разтваря в малко от водата (трябва да е хладка), зедно със захарта и солта.

2
Пица с прошуто и смокини 2
Налива се в брашното, като от него се оставят около 100 г за размесване. Наливат се останалата вода и зехтинът за тестото.

3
Пица с прошуто и смокини 3
Замесва се меко тесто. Прехвърля се в купа, покрива се с фолио, за да не хваща кора и се оставя да втасва на топло, докато удвои обема си.

4
Пица с прошуто и смокини 4
Фурната се загрява на 250 градуса с вентилатор и в нея се слага тава, за да се сгорещи. Тестото се разточва с големината на тавата, прехвърля се в нагорещения съд, предварително намазнен.

5
Пица с прошуто и смокини 5
Полива се със зехтина, поръсва се с настърганата моцарела и отгоре се подреждат смокините, нарязани на шайби.

6
Пица с прошуто и смокини 6
6. Пече се за около 10 минути, до зачервяване и се гарнира с прошуто, пармезан, нарязан на ленти, и рукола.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2014
Страхотно вкусна !
2.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
1.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2013
Комбинацията пармезан, прошуто, смокини и рукола много ме зарадва. Тестото обаче ми стана много дебело и без коричка отдолу. Не трябваше да слагам цялото тесто. Явно тавичката ми е по малка. И без вентилатор фурната ми щеше да я опече по добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
ganchevaa се регистрира в сайта.
Димитър Димитров се регистрира в сайта.
orangem0on се регистрира в сайта.
таня кръстева се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: