Паста с пиле и моцарела

Дата: 30.05.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г паста „Орекиете“ (или друга дребна паста)
500 г пилешки гърди
4 скилидки чесън
80 г сирене „Пармезан“
250 г сирене „Моцарела“
200 мл прясно мляко
300 мл пилешки бульон
4 с. л. зехтин „Помаче“
сокът от 1 лимон
1 стрък розмарин
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Паста с пиле и моцарела
Месото се нарязва на кубчета с големината на пастата. Чесънът се наситнява и се запържва в половината от зехтина заедно с пилешките гърди. После месото се изважда.

 


2
Паста с пиле и моцарела 2
В същия съд се сипва останалият зехтин, поръсва се брашното, разбърква се и се наливат сокът от лимона и затопленият бульон.

 

 


3
Паста с пиле и моцарела 3
Оставя се за 5 минути на умерен огън, после се прибавят настърганият пармезан и нарязаният наситно розмарин. Налива се и затопленото прясно мляко, връща се месото и се оставя на огъня, докато сосът леко се уплътни.

 


4
Паста с пиле и моцарела 4
Пастата се вари в 5 л кипяща подсолена вода, докато стане ал денте, след това се отцежда и изсипва при соса. Разбърква се, посолява се и се оставя на огъня за около 5 минути.

 

 


5
Паста с пиле и моцарела 5
Поднася се с накъсаната моцарела и прясно смлян черен пипер. По желание се полива с малко зехтин „Екстра върджин“ и се украсява с розмарин.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2020
Ароматно и вкусно!!!
4.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2019
Много вкусни
3.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2016
Пробвах тази рецепта днес, но не ми се получи соса. Моля за съвет от някой който е правил рецептата. Мерси :)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
Приготвих ги със спагети, получи се много вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2015
Уникалната паста. Обожавам я. Това беше вечерята ни снощи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта