Пица „Маргарита“

Дата: 07.06.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
350 г брашно тип „00“
1 пакетче суха мая (7 г)
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 с. л. зехтин „Екстра върджин“
250 мл вода
брашно тип „00“ за замесване и поръсване
за гарниране:
3 топки сирене „Моцарела“ (по 125 г)
400 г доматен сос
3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1/2 връзка босилек
сол на вкус
семолина (грис от твърда пшеница) за поръсване
зехтин „Екстра върджин“ за поливане
 

Начин на приготвяне:
1
Пица „Маргарита“
В купа се смесват маята, захарта и 1/4 от затоплената вода. Щом шупне, се изсипва при смесените брашно и сол, добавят се останалата вода и  зехтинът.
 

2
Пица „Маргарита“ 2
Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Прехвърля се в набрашнена купа, поръсва се и отгоре с брашно, покрива се с фолио и се оставя да втаса за 1 час.

 


3
Пица „Маргарита“ 3
Доматите се смесват със зехтина и сол на вкус.

 


4
Пица „Маргарита“ 4
Тестото се разделя на 4 топки и върху плот поръсен с брашно и семолина се разточват кръгове.  Тава се слага във фурната, загрята на 250 градуса, с вентилатор.

 


5
Пица „Маргарита“ 5
Щом се нагорещи, единия тестен кръг се поставя в нея. Отгоре се намазва с доматената смес, без краищата, слага се от накъсаната моцарела, полива се с  малко зехтин.
 
 

6
Пица „Маргарита“ 6
Пицата се пече за около 10 минути. Така се приготвят и останалите. Сервират се с листенца босилек.


Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2017
Стана превъзходна тънка пица! Ползвах пълнозърнесто брашно и не знаех дали ще стане, но резултата ме очарова.
12.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2016
Туко що приготвих тестото-надявам се да съм се справила! По-късно ще ви кажа резултата.
11.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2016
И аз използвах рецептата само за тестото и останах очарована от резултата :) като за първи път :)
10.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2015
Страхотна и много лесна рецепта !Само че,покривам тестото с одеяло или хавлия.
9.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2014
Честно казано използвах само рецептата за тестото и намирам че е доста сполучлива:)А относно плънката-експериментирам, най-често използвам каквото ми е останало в хладилника.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
Тамара Чолакова се регистрира в сайта.
Надя коментира рецептата Шведска бадемова торта
Надя Севова се регистрира в сайта.
Hrisi Peeva се регистрира в сайта.
Петя Миновска се регистрира в сайта.
Maria Boyadjieva се регистрира в сайта.
Иванка Попова1122 коментира рецептата Пиле „Маринара“
Kali Milcheva коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта