Домашни сръбски сарми

С много месо, по наш вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 11.01.2023
Домашни сръбски сарми
 
Необходими продукти:
500 г телешко месо
300 г свинско месо
500 г пушен бекон (свинско месо от врат)
1 средно голяма кисела зелка
200 г бланширан ориз
2 глави лук
3 скилидки чесън
2–3 дафинови листа
5–6 зърна черен пипер
100 мл олио
универсална подправка на вкус
сол, червен и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Домашни сръбски сарми

Телешкото и свинското месо се смилат, а пушеното се нарязва на кубчета. Смесват се в купа.


2
Домашни сръбски сарми 2

Лукът се реже наедро и се запържва в част от олиото. Когато омекне, се посолява и се оставя настрани да изстине.


3
Домашни сръбски сарми 3

След това се слага в купата при месото заедно с ориза, сол, червен и черен пипер, универсална подправка и малко олио, колкото да попие каймата. Омесва се хубаво.


4
Домашни сръбски сарми 4

Листата на зелката се отделят и във всяко се поставя от плънката. Завиват се сарми и се подреждат в тава.


5
Домашни сръбски сарми 5

В съда се слагат и скилидките чесън, дафиновия лист и зърната черен пипер. Залива се с вода, поръсва се с червен пипер и се пече в загрята на 250 градуса фурна за 45 минути. По средата на печенето, сармите се покриват с алуминиево фолио, за да не изгорят.


6
Домашни сръбски сарми 6

Извждат се и се поднасят топли.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Какво ориза? :) Слага се точка 3.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
А ориза?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: