Домашни талиатели с паста от трюфели

Интересна безмесна идея
Източник: Бон Апети
Дата: 11.02.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за пастата:
400 г брашно тип 00 (+ за поръсване)
4 яйца
1 щипка сол

за соса:
250 мл животинска сметана
80 г сирене „Пекорино“
50 г краве масло
2 стръка магданоз
1 с. л. трюфел паста
сол и черен пипер на вкус
трюфел олио за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Домашни талиатели с паста от трюфели
Брашното се сипва на плота, смесва се със солта, оформя се кладенче, чукват се яйцата и се разбиват с вилица. Замесва се гладко, твърдо тесто отнема време, минимум 10 минути.
2
Домашни талиатели с паста от трюфели 2
Увива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 30 минути.
3
Домашни талиатели с паста от трюфели 3
След това се разточва с машина за паста или с точилка, като се поръсва с още брашно. Нарязва се на дълги тънки ленти талиатели или папардели.
4
Домашни талиатели с паста от трюфели 4
Сиренето за соса се настъргва.
5
Домашни талиатели с паста от трюфели 5
Маслото и трюфел пастата се загряват, налива се сметаната, добавя се половината от сиренето и се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Домашни талиатели с паста от трюфели 6
Пастата се сварява за 2–3 минути в кипяща, подсолена вода, до степен „ал денте“. Отцежда се и се слага в горещия сос. Разбърква се и се готви със соса 1–2 минути.
7
Домашни талиатели с паста от трюфели 7
Сервира се с останалото пекорино, трюфел олио и наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: