Руло от агнешки гръб със зелена плънка

Богато основно с апетитна гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки гръб (около 2 кг)
1 връзка пресен лук
1 връзка киселец
1 връзка лапад
2 стръка пресен чесън
4 с. л. зехтин
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. сол и черен пипер на вкус
30 г сушени домати (в зехтин)

за ризотото:
300 г замразен грах
200 г ориз „Арборио“
50 г сирене „Пармезан“
50 г краве масло
100 мл бяло вино
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
1/4 връзка копър
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Руло от агнешки гръб със зелена плънка
Агнешкият гръб се обезкостява внимателно, трябва да остане цяло парче месо.
2
Руло от агнешки гръб със зелена плънка 2
От костите се вари бульон за ризотото.
3
Руло от агнешки гръб със зелена плънка 3
Месото от вътрешната страна се намазва с горчица, след това се поръсва със сол и черен пипер.
4
Руло от агнешки гръб със зелена плънка 4
Лападът, пресният лук, чесънът и киселецът се почистват и се нарязват наситно, и заедно с накълцаните сушени домати се сотират за кратко в 2 с. л. от зехтина.
5
Руло от агнешки гръб със зелена плънка 5
Овкусяват се със сол и черен пипер. След като се охладят леко, се изстискват добре от водата.
6
Руло от агнешки гръб със зелена плънка 6
Зелената плънка се разпределя върху месото и се завива стегнато руло.
7
Руло от агнешки гръб със зелена плънка 7
Рулото се овкусява със сол и черен пипер и се запържва в останалия зехтин до златисто в съда, в който ще се пече.
8
Руло от агнешки гръб със зелена плънка 8
След това се пече 40–50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Руло от агнешки гръб със зелена плънка 9
Грахът се бланшира в кипяща вода и се отцежда.
10
Руло от агнешки гръб със зелена плънка 10
Отделят се около 2 с. л. и останалото количество се пюрира заедно с копъра.
11
Руло от агнешки гръб със зелена плънка 11
Лукът и чесънът за ризотото се наситняват и се запържват в зехтина.
12
Руло от агнешки гръб със зелена плънка 12
Добавя се оризът и се разбърква добре. Налива се виното. Щом се абсорбира, малко по малко и при постоянно бъркане се сипват около 700 мл от агнешкия бульон.
13
Руло от агнешки гръб със зелена плънка 13
Прибавя се пюрираният грах, заедно с целите зърна. Разбърква се и се дърпа от котлона.
14
Руло от агнешки гръб със зелена плънка 14
Овкусява се с маслото, настъргания пармезан, сол и черен пипер. Разбърква се.
15
Руло от агнешки гръб със зелена плънка 15
Месото се сервира с ризотото.



Съвети:
По желание, когато обезкостявате агнешкия гръб, отделете бонфилетата и ги сложете вътре в рулото.

Може да деглазирате съда от печенето на месото с бяло вино – след като се сгъсти леко, дръпнете от огъня и монтирайте с масло. Поднесете ястието със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: