Пилешки бутчета с пресни картофи

Дата: 12.04.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
1 кг дребни пресни картофи
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 стрък мащерка
2 с. л. сок от лимон
2 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. сух кориандър
1/2 ч. л. сухо чили
сол и черен пипер на вкус
за соса:
300 г кисело мляко
40 мл зехтин „Екстра върджин“
1 краставица
1 скилидка чесън
1/4 връзка копър
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета с пресни картофиБутчетата се разделят на горни и долни.
2
Пилешки бутчета с пресни картофи 2Картофите се измиват много добре. Пилешкото и картофите се слагат в плик за печене.
3
Пилешки бутчета с пресни картофи 3Чесънът се стрива на паста с малко сол. В купа се смесват чилито, кориандърът, чесънът, риганът, лимоновият сок, мащерката, зехтинът, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се много добре.
4
Пилешки бутчета с пресни картофи 4Маринатата се налива в плика при пилето и картофите. Затваря се. Разтръсква се много добре, за да се овкусят и месото, и картофите.
5
Пилешки бутчета с пресни картофи 5Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 40 минути.
6
Пилешки бутчета с пресни картофи 6Пликът се цепва и ястието се запича за още около 20 минути – до златисто.
7
Пилешки бутчета с пресни картофи 7Краставицата се обелва и се разполовява по дължина. Семките се махат с лъжичка.
8
Пилешки бутчета с пресни картофи 8След това се реже на кубчета.
9
Пилешки бутчета с пресни картофи 9Копърът се наситнява. Чесънът се стрива на паста с малко сол.
10
Пилешки бутчета с пресни картофи 10Киселото мляко се смесва с краставицата, копъра, чесъна, зехтина и сол на вкус.
11
Пилешки бутчета с пресни картофи 11Пилешкото и картофите се сервират с млечния сос.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2017
А към соса добавих и пресни пръчици от морковчета.
5.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2017
Много добре се получи.
4.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2017
Да, Звездица, достатъчно е.
3.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2017
Да, Мария, ще стане и със заешко месо, със същите подправки.
2.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2017
Колко време трябва за мариноване на месото? Един час в хладилника, преди печенето, дали е достатъчно?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Джулия Митева се регистрира в сайта.
Ирина сготви Лазаня
Кали Сотирова се регистрира в сайта.
Asen Zhivkov се регистрира в сайта.
Дидка се регистрира в сайта.
lorreta_28 се регистрира в сайта.
Nadejda Angelova публикува рецептата Катми
Teodora Mladenova се регистрира в сайта.
Stefani Ruseva се регистрира в сайта.
Denislava Karaminkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта