Доматена супа с хляб и моцарела

Изпитана рецепта от Тоскана
Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг червени домати (добре узрели)
400 г хляб с дебела кора
6 скилидки чесън
100 мл зехтин „Екстра върджин“
1,2 л зеленчуков бульон
1 връзка босилек
1/2 ч. л. сух риган
250 г сирене „Моцарела“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Доматена супа с хляб и моцарела
Доматите се режат на четвъртинки, подреждат се в тава, заливат се с половината зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер.
2
Доматена супа с хляб и моцарела 2
Хлябът се нарязва на кубчета, залива се с останалия зехтин, овкусява се със сол, черен пипер и риган, прибавя се чесънът, разбърква се и се сипва в тава.
3
Доматена супа с хляб и моцарела 3
Двете тави се слагат в загрята на 200 градуса фурна. Хлябът се пече 20 минути, а доматите – 50 минути.
4
Доматена супа с хляб и моцарела 4
Изпечените домати се обелват и се слагат в тенджера. Добавя се хлябът с чесъна, налива се бульонът и се готви 15 минути на тих огън.
5
Доматена супа с хляб и моцарела 5
Прибавят се листата босилек и се пасира. Супата се прецежда и се поднася с накъсана моцарела и листенца босилек.

Съвет: Ако искате супата да е по-рядка, добавете повече бульон, а ако харесвате гъстите супи – сложете повече хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2014
Супата е много ароматна и много вкусна :)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2014
Изглежда страхотно, но тази моцарела ме отблъсква. За мен няма никакъв вкус това \"сирене\".
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: