Доматената кула

Гост: Пеньо Иванов, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2007
Доматената кула
 
Необходими продукти:
50-60 г крема сирене
40-50 г настъргано краве сирене
3-4 листа зелена салата
2 домата
1 стрък лук
1/2 от бялата част на стрък праз
черен пипер на вкус
маслини за украса
3 с. л. зехтин
1 с. л. сок от лимон
1 ч. л. ябълков оцет
1-2 стръка магданоз



Начин на приготвяне:
1
Доматената кула
Доматите се почистват от дръжките, в долната част на всеки се изрязва кръстче и се попарват за кратко в гореща вода.
2
Доматената кула 2
Попарените домати се слагат в купа с лед и се заливат със студена вода, за да се охладят.
3
Доматената кула 3
След това се обелват и се нарязват на кръгчета, като основата и горната част се отстраняват.
4
Доматената кула 4
Лукът и празът се нарязват наситно, разбъркват се с настърганото краве сирене и крема сиренето и се поръсват с черен пипер.
5
Доматената кула 5
Отцеденият сок от лимон се смесва с ябълков оцет, зехтин и наситнен магданоз. Винегретът се посолява на вкус и се разбива.
6
Доматената кула 6
В подходяща чиния се оформя канапе от листата зелена салата. Отгоре се реди кула от доматените кръгчета, като всяко се намазва с пастета от сирена.
7
Доматената кула 7
Готовата доматена кула се украсява с маслина, полива се с винегрета и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


211 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: