Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък

Дата: 07.12.2011
Източник: Бон Апети
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък
 
Необходими продукти:
300 г брашно
100 г кафява захар
175 г краве масло
8 с. л. кленов сироп
2 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л сода бикарбонат
1 капсула ванилия
1 щипка канела
за глазурата:
2 белтъка
350 г пудра захар
2 с. л. лимонов сок
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък
Маслото и захарта се разбиват с миксер, докато станат на пухкава маса.


2
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 2
Прибавят се  содата, джинджифилът, канелата, ванилията и кленовият сироп и отново се разбърква.


3
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 3
Слага се брашното и пак се разбърква, докато се получи хомогенно тесто. Оформя се като фитил, завива се в стреч фолио и се оставя в хладилник за около 20–30 минути, да стегне.


4
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 4
След това се разточва с дебелина около 0,5 см и от него се изрязват различни формички.


5
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 5
Поставят се  върху хартия за печене (ако са в тефлонова тава не е необходимо) и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 10–12 минути.


6
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 6
Белтъците се разбиват с лимоновия сок, прибавят се ванилията и пресятата пудра захар, като се разбива на най-ниска степен с миксер (гъстотата може да се регулира със захар или вода). Оцветява се по желание в различни цветове.


7
Джинджифилови сладки, като кулинарен подарък 7
След като сладките изстинат се украсяват с глазурата.


 


Съвети:

Добре е преди да сложите сладките да се пекат, да ги оставите да престоят за 10-ина минути в хладилника, защото тестото е маслено и трябва да е стегнато преди печене.

Глазурата трябва веднага да се покрие с фолио, защото много бързо изсъхва.



Подобни рецепти:
Коментари (22)
22.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2019
Вкусни
21.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2018
Вълшебни!
20.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2016
Аз също използвах мед. Послушайте съвета за вкарването в хладилника преди фурната - моите станаха много меки и хрупквави, но се раздуха. ПС: от останалото количество глазура станаха прекрасни целувки
19.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2016
Маги, на нас ни се получиха около 12 бр. по-големи сладки.
18.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2016
Вече втора година приготвям такива.. всички ги обожават ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта