Еклерова торта

Източник: Adriana Dimitrova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 24.10.2016
Еклерова  торта
 
Необходими продукти:
100 мл вода
100 мл прясно мляко
140 г брашно
4 яйца
80 г краве масло
1/2 ч. л. сол

за крема:
150 мл вода
500 мл прясно мляко
2 яйца
200 г захар
50 г краве масло
3 с. л. нишесте
1 ванилия
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Налейте водата в подходящ съд и добавете прясното мляко, солта и маслото. Загрейте сместа на котлона и когато заври, сипете брашното, като бъркате енергично, докато сместа се получи гладко парено тесто. Оставете тестото да се охлади.
2
Към охладеното тесто, едно по едно, прибавете яйцата, като бъркате, докато тестото поеме яйцата.
3
Разделете сместа на 2 части. Покрийте дъното на тавичка с подвижни стени с хартия за печене. Изсипете едната част от тестото и я разстелете по цялото дъно, без да изравнявате. Изпечете до златисто. По същия начин процедираме и с втория блат.
4
Пригответе крема, като разбиете яйцата със захарта и прибавите нишестето, разбъркано със 150 мл прясно мляко. Изсипете сместа към останалото топло мляко и бъркайте непрекъснато, на бавен огън, до получаване на пухкав крем. Добавете ванилията и оставете крема да се охлади.
5
Разбийте маслото до пухкав крем. Прибавете към него охладения ванилов крем, лъжица по лъжица, и бъркайте с миксер, до получаване на еднородна смес. Намажете блатовете с крема.

Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


267 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: