Елзаски царски пастет

Воловани, пълнени с рагу от пилешко и сметанов сос
Източник: Бон Апети
Дата: 13.01.2012
Елзаски царски пастет
 
Необходими продукти:
600 г пилешки гърди
300 г гъби
3 глави шалот
1 лист бутертесто
50 г краве масло (и 1 с. л. за запържване)
50 г брашно
400 мл бяло вино
350 мл пилешки бульон
1 жълтък за намазване

за соса:
200 г заквасена сметана
1 яйце
2 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Елзаски царски пастет

Месото се нарязва на парчета с размер 2 см,  a шалотът се наситнява. В дълбок тиган се загрява 1 с. л. масло и в него се запържва първо лукът и веднага след това се слага месото. Когато побелее, тиганът се сваля от огъня и се наливат 300 мл от виното.


2
Елзаски царски пастет 2

Прави се ру, като брашното се запържва в маслото до златисто. Налива се бульонът и останалото вино. Бърка се, докато се получи кремообразен сос.


3
Елзаски царски пастет 3

Изсипва се при месото и се прибавят едро нарязаните гъби. Оставя се да къкри за 10 минути.


4
Елзаски царски пастет 4

От тестото с помощта на ринг се изрязват кръгове. Половината от тях се използват за основа на волованите. От останалите, с ринг, с по-малък диаметър се изрязват кръгчета, които ще се използват за капачета. Пръстените, които остават от изрязването на малките кръгове се ползват за стени на волована.


5
Елзаски царски пастет 5

Те се залепват към основата с помощта на разбито яйце.


6
Елзаски царски пастет 6

Тестените форми се подреждат  в тава, надупчват се леко с шиш, за да диша тестото и се пекат в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. 


7
Елзаски царски пастет 7

Сметаната за соса се разбива с яйцето, овкусява се с лимоновия сок, сол и черен пипер и се слага на котлона за 2–3 минути, докато сосът се сгъсти.


8
Елзаски царски пастет 8

Волованите се изваждат от фурната.


9
Елзаски царски пастет 9

Още горещи се пълнят с рагуто от пилешко, похлупват се с капачетата и се сервират със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: