Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia

Източник: Бон Апети
Дата: 19.06.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
200 г брашно
40 г какао
125 г меко масло
40 г пудра захар
1 яйце
1 ч.л. ванилов екстракт
35 мл готварска сметана

за крема:
300 г крем сирене Philadelphia Original XL
50 г пудра захар
1 ч.л. ванилов екстракт

за ганаша:
200 г шоколад 70 % какао
100 мл пълномаслена сметана
2 ч.л. смляно еспресо
1 с.л. ванилов екстракт

за украса:
пресни малини
мента
какао

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia
В блендер сложете брашното, какаото, пудрата захар и мекото масло. Бъркайте, докато сместа стане на трохи.
2
Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia 2
Добавете сметаната, яйцето и ваниловия екстракт. Продължете, докато тестото се оформи на топка тесто.
3
Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia 3
Прехвърлете върху плота и завийте с фолио за свежо съхранение. Приберете в хладилник за 30 минути, за да стегне.
4
Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia 4
Поставете какаовата кора в продълговата форма за печене с размери 13х35 cm.
5
Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia 5
Притиснете добре тестото към дъното и стените на тавичката и внимателно отстранете излишното.
6
Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia 6
Надупчете с вилица, за да не се надуе тестото по време на печенето и отново охладете за 15 минути.
7
Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia 7
Нарежете шоколада на парченца и го сложете в купа.
8
Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia 8
Налейте сметаната в касерола, добавете кафето и кипнете за кратко.
9
Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia 9
Прецедете овкусената с кафето сметана върху шоколада, оставете за 2-3 минути, разбъркайте добре.
10
Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia 10
Добавете ваниловия екстракт, разбъркайте и оставете да се охлади в хладилник.
11
Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia 11
Изпечете блата за тарта за 18-20 минути в предварително загрята до 220°C фурна.
12
Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia 12
В купа сложете крем сиренето Philadelphia, добавете пудрата захар и ваниловият екстракт и разбийте с миксер до получаването на пухкав крем.
13
Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia 13
Разбийте и шоколадовия ганаш и оставете настрана.
14
Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia 14
Напълнете основата за тарта с разбитото крем сирене.
15
Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia 15
Покрийте с шоколадов ганаш и поръсете с малко какао.
16
Еспресо-тарт с крем сирене Philadelphia 16
Преди да сервирате, украсете тарта с малини и листа прясна мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: